kinderen-image

Kinderen

Kinderen moeten kunnen hutten bouwen, touwtje springen, RENNEN!

RENNEN!

En niet al in de Maxi-Cosi voor de tv gezet worden!

Bewegen houdt het lijf van het kind soepel, en stimuleert ook de aanmaak van neurotransmitters.

Op school gaat het niet goed met uw kind. U bent al vaker met de juf of meester in gesprek geweest. Ondanks extra bijles of Remedial Teaching is er nauwelijks vooruitgang. Thuis gaat het ook niet goed. Uw kind is te druk of leeft juist terug getrokken. Het zoekt continu ruzie met broertje of zusje.

Ik adviseer naast de motorische oefeningen die het kind meekrijgt, ook kinder-yoga.

Een voorbeeld

Arnout is 15 jaar en heeft een beugel. Daardoor is zijn kaak anders gaan zitten. Dit werkt door naar de temporale botten aan de zijkant van de schedel. Door deze druk zijn de leerprestaties achteruit gegaan. Dit wordt normaal niet herkent.

Oefeningen

De dagelijkse oefeningen die u mee krijgt duren 2 x 10 à 15 minuten. Dat kan soms best wel belastend zijn voor het gezin. Zie het als ‘quality-time’. U draagt zelf actief bij aan een positieve ontwikkeling van uw kind! En elke ouder ziet zijn/haar kind toch het liefst gelukkig?

Wist u...

Kinderen hoeven niet op hun kop te krijgen als ze duimzuigen of nagelbijten. Het is geen aangeleerd slecht gedrag of gewoonte. Het heeft een functie. Het ondersteunt het lichaam dat gecompenseerd wil worden.

Bedplassen doet een kind niet om ouders te pesten, er is iets dat niet goed staat in het lijfje of er is mogelijk een tekort aan een neurotransmitter (Acethylcholine)

Hoofdluis en eczeem krijg je niet door slechte hygiëne, maar wel door een verstoring in de spijsvertering of longen.

Pak van bejaarde professoren hun brilletje af, en laat ze een I.Q.-test maken, ik ben erg benieuwd naar de uitslag (quote Mevrouw J.J. de Jong) Een I.Q. van 78 wil nog niet zeggen dat het kind dom is. Het wil zeggen dat een kind niet goed in staat is – door welke reden dan ook- zijn of haar zintuigen goed en volledig in te kunnen zetten.

Niet alleen beugels, sport-schoenen, zooltjes, sieraden, piercings, maar ook een andere wasverzachter, voedingssupplementen, medicijnen en stress kunnen storend werken op het lichaam.

Sportletsels en knieproblemen behandel ik ook.
Pas op met koppen bij voetbal!

balloons